TEKİRDAĞ / ÇORLU - Çorlu Özel Eğitim İlkokulu

Nis

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi, kendini gerçekleştirmesi için uygun koşulları hazırlamada her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir.

Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılmak üzere Bakanlığımızca her ay düzenli olarak okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik  “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaktadır.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladık.

Nis

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında okulumuzda yaptığımız etkinliklerden kareler.

Mrt

Türkiye -Polonya ortaklı “Water Efficiency” e-tweening projesi ve 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında okulumuz Çorlu Özel Eğitim İlkokulu’nda bir sunum gerçekleştirilmiştir.Çorlu Belediyesi Çevre ve İklim Değişikliği Birimi’nden Çevre Mühendisi Doktor Ozan Deniz tarafından öğrencilerimize “suyumuzu verimli kullanma ve geri dönüşümün önemi “ konusunda bir konferans verilmiştir.Kendisine bu verimli bilgilendirme için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Down sendromu, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır.

Bu farklılığın farkındayız, her zaman yanınızdayız

18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikler

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinlikleri kapsamında ilçemizde düzenlenen ilkokullar arasında resim yarışmasında okulumuz 3/B sınıfı öğrencisi Sahra AKGÜMER özel ödül alarak okulumuzu temsil etmiştir. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109.uncu yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, ruhları şad olsun diyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBDESDER) yönetimi ve ilçe özel büro öğretmenleri 2 Nisan Otizm etkinlikleri hakkında okulumuza ziyaretlerde bulundular.

Mrt

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılında okulumuzda yapılan etkinlikler.

Mrt

Özel eğitim öğrencilerinin ücretsiz taşınması kapsamında okulumuza öğrenci taşımacılığı yapan öğrenci servislerinin denetimi emniyet ekiplerimiz ve ilçe milli eğitim şube müdürlerimiz eşliğinde gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Gelişimi etkileyen en önemli faktörlerden biri sağlıklı beslenmedir. Okul psikolojik danışmanımız Fatma Kübra İNAL ebeveynlerin beslenme konusunda karşılaştıkları  ( tek tip beslenme, yeme reddi, seçici yeme vb.) zorluklar ve bunun yanında sofra kuralları, günlük yaşam becerileri gibi konularda faydalanabileceğiniz çocuk kitap önerilerini sizlerle paylaştı.

Şbt

Ock

Okulumuz 1/A sınıfı öğretmenleri Zeliha Özgen Oğlak ve Çiğdem Büyüklüoğlu rehberliğinde sınıf öğrencileri ile birlikte Polonya ortaklı e-twining projesi yapmaktadırlar.

Water Efficiency e Twinning projesinin kuruculuğunu Bursa /Osmangazi Gazi İlkokulu olup , Polonya ile yürüttüğü E-Twinning projesiyle öğrencilere su verimliliği ve çevre bilinci konularında eğitim veriyor. Bu önemli projede, Çorlu Özel Eğitim İlkokulu öğrencileri de aktif bir şekilde yer alarak farklı bakış açılarıyla su verimliliği konusuna katkıda bulunacaklar. Bu işbirliği, öğrencilere çevre sorunlarına karşı duyarlılık kazandırmak adına önemli bir adım niteliği taşıyor.